Napi szösszenet

Napi szösszenet

Édes-bús

Egyszer volt, hol nem volt, talán igaz sem volt..

2017. június 29. - 2x18

"Tihanyi levendula fesztivál", "Levendula Szedd Magad", "..az óriási érdeklődésnek köszönhetően szombat estére elfogyott a levendula..", "Pannonhalmi Levendulanapok"

 Még megboldogult ifjúkorunkhoz fűződik a történet.

Budán laktunk négyen egy hatalmas albérletben. A lakás tényleg nagy volt, emlékeim szerint közel száz négyzetméter.

Már alaposan benne jártunk a nyárban, mikor egyik reggel munkába menet a Moszkva téren megláttam egy bácsit, aki levendulát árult, naná, hogy vettem tőle. Mikor kiderült, hogy valami egészen potom összeget kér egy csokorért, fölvásároltam a teljes készletet. (Az öreg bácsik egyébként is a gyöngéim, de ezt majd máskor.)

Ez eddig rendben is volt. Munka után otthon elkezdtem szétpakolni a csokrokat. Egy az asztalra, egy a dohányzóasztalra, egy a gardróbba (mondom, hatalmas lakás volt),egy a ruhásszekrénybe,egy a könyvespolcra, stb. A csokrok csak nem akartak fogyni. Így aztán került a párom éjjeliszekrényére is, biztos, ami biztos. Megnyugtat. A molyokat is távol tartja. Végre minden csokor helyet kapott.

Eltelt vagy két nap, látom a páromon, hogy valami nem kerek. Faggatom, hogy mi baja, de eleinte tagad. Semmi. Nagy nehezen kihúztam belőle, hogy FEJFÁJÁS gyötri. Pedig szerinte olyan nincs is. Azt csak a nők találták ki. És most őt is elérte a végzet. Fáj a feje. És büdös is van.

Elkezdtem gyanakodni. Hogy talán a levendula. Megtörtént a szembesítés a feltételezett bűnössel az éjjeliszekrényen. Talált, süllyedt.

Azóta nincs itthon levendula. Se frissen, se szárazon, se szappanban, se kekszben. Viszont röhögés van, ha valahol szóba kerül..

És ha már Moszkva tér:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://2x18.blog.hu/api/trackback/id/tr3012627391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása