Napi szösszenet

Napi szösszenet

Nagypéntek

..Miért lett munkaszüneti nap?!..

2018. március 30. - 2x18

Ez a második éve, hogy a nagypéntek is munkaszüneti nap. Már akkor sem szerettem és most sem szeretem.

Ez jelenleg úgy néz ki, hogy csütörtökön már el kell menni bevásárolni, hiszen pénteken nincs nyitva bolt, + igyekszik az ember a húsvéti nagybevásárlás egy részét letudni. Majd szombaton is elmegy bevásárolni, mert romlandó dolgokat nem fogok már csütörtökön beszerezni. Például hús, kenyér, tej, zöldségek.. Már csak azért sem, mert a hűtőm és a spájz kapacitása véges.

 Előző évben azt tapasztaltam, hogy nem egyedül döntöttem így, mert mind csütörtökön, mind szombaton irgalmatlan tömeg volt a környékünkön lévő, tőkehúst is áruló boltban. Áru viszont nem nagyon. Például krumplit már nem nagyon tudtam venni és húsból is a 'kell vagy nem' volt a választék. Nyilván egy boltnak sem egyszerű ezt megsaccolni+ jól tárolni ezeket. És mivel a péntek munkaszüneti nap, így még az utánrendelés és a polcfeltöltés is nehézkes.

Ok, azt mondták, hogy azért lesz a nagypéntek munkaszüneti nap, mert ez a kereszténység legnagyobb ünnepe. Kikérem magamnak keresztényként. A nagypéntek a legnagyobb gyász napja. Még harangozni sem harangoznak, helyette kereplő szól a szertartáson. A húsvét valóban a legnagyobb ünnep, de az majd a nagyszombattal veszi kezdetét, a nagyszombati feltámadási körmenetben már valóban ünneplünk, ünnepeljük a feltámadást. De nem a halált. Részemről ennyit az ünnep ideológiájáról.

És persze lehet azt mondani, hogy csak azért puffogok, mert jelenleg itthon vagyok és nem dolgozóként élek meg egy új munkaszüneti napot, amit 'ajándékkként' kaptunk, hanem háztartásbeliként, ez mondjuk tény. De azt is nehezen tudom elképzelni, hogy a helyzet javulni fog, ha visszamegyek dolgozni. Akkor sem lesz ezt egyszerűbb lebonyolítani. 

Ti hogy csináljátok?!

A bejegyzés trackback címe:

https://2x18.blog.hu/api/trackback/id/tr9513789994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása