Napi szösszenet

Napi szösszenet

P.s. Választás, 2018

2018. április 11. - 2x18

Vasárnap szavaztunk. 

Személy szerint elkeseredtem.Nem, alapvetően semmi bajom nem lenne azzal, hogy a Fidesz nyert. Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb párt a többinél.

 A  kétharmaddal annál inkább. (Teljesen mindegy, hogy milyen pártról van szó.) Ilyen hatalom megszerzése bármilyen párt/képviselő/szervezet/egyén esetében felveti a józanság elveszítésének lehetőségét. Az pedig, hogy ez zsinórban harmadjára történt meg, hát.. (itt szabadon folytatható mindenki vérmérséklete szerint.) Szerintem nem vagyok a véleményemmel egyedül.

No, és akkor nézzük, hogy mi történt az elmúlt két napban. 

-Vona lemondott. Meglepő ez egy következmények nélküli országban.

-Hadházy Ákos lemondott. Majd kb. egy órán belül már Schiffert (saját párttársát) savazta. Ez mondjuk kevésbé meglepő hazai viszonylatokban.

-Egyre több helyről jönnek furcsaságról hírek eltűnt/érvénytelen voksokról, bezárt szavazóbizottságról, stb. Elromlott a szerver, egy hétig nem elérhetőek esetleg fontos adatok. Furcsán visszaesett a voksolási kedv az utolsó 30 percben. (Konkrétan: elvileg kevesebben szavaztak összesen, mint a 18.30-as adat.) Abban azért nem hiszek, hogy ezek a stiklik (elég nagyvonalú megfogalmazás) érdemben befolyásolták volna az eredményt, de tény, hogy nem túl megnyugtató. (Jut eszembe, a roppant agilis ellenzék küldött minden szavazókörbe választási megfigyelőt?! Ja, nem.)

Nézzük azt is, hogy mi nem történt meg az elmúlt két napban.

Nem történt meg az 'összellenzéki' bocsánatkérés. Valahogy nem álltak ki, hogy bocs, haver, ezt elszúrtuk. De ha már ott van Gyurcsány is, akkor akár egy elkúrtuk is mehet. Mert ez tényleg őszinte beszéd lenne. 

A kedves választópolgárok elmentek, voksoltak, megtették, amit meg lehetett tenni. Rekordszámban.

Az ellenzék viszont ellógta a munkát. Ez van. Az elmúlt egy évben másról sem lehetett hallani, hogy visszalépések/összefogás/taktikai szavazás, stb. Nem érdekel. Tényleg nem. Szerintem mást sem. Ezt pont egy éve már le kellett volna zongorázniuk. Maguk között. (Erről már írtam egy korábbi bejegyzésemben.) Majd azt az egy-egy/két-két (szerintem nem ezen múlik) képviselőjelöltet 'felfuttatni'. Mert azért az halvány, hogy kapok egy lapot, hogy ő a jelölt, és majd jó lesz nekem, ha rá szavazok. Ő ki?! Info:0. Mit akar helyi szinten megvalósítani?! Info:0.

Valamint talán nem ártott volna egy-egy mondatot kitalálniuk. Nem sikerült. Pedig a 'STOP'-pal, a 'STOP Soros'-sal, 'STOP Ensz'-szel csak egy hasonlóan egyszerű mondat tud átmenni. Pártonként egy mondat. Nagy kérés?! 

Az van, hogy felülprezentáltak a falvak lakói. Nekik másfélék a médiafogyasztási szokásaik, jellemzően. Ne várjuk, hogy elemző műsorokat néznek majd, + azt sem, hogy legalább kétféle orgánumból tájékozódjanak. Nem fognak. Max. megnézik a híradót az M1-en. Hogy az meg nem kiegyensúlyozott, hát, ez van. Viszont ott a közösségi média, ott a lakossági fórum lehetősége. Tény, hogy az macerás. Sok kis falu. Esetleg nem szeretik a pártot. Pff. Ez a Fidesznek kedvez. Mhm. Most hirtelen az jutott eszembe, hogy amikor 2009 környékén gyökeresen megváltoztatták (futás közben kell lőni) az öttusa szabályait, sok sportoló abbahagyta. Azt mondták, ebben a rendszerben ők nem tudnak jól teljesíteni, próbálkozzanak mások helyettük, akiknek ez jobban fekszik. Ettől ők nem lettek rosszabb sportolók. Korábbi eredményük ugyanolyan szépen csillog. Ha folytatták volna, és minden egyes vereség után elmondták volna, hogy ez azért van, mert nekünk nem kedveznek ezek a szabályok, nos, az csúfos lett volna. De térjünk vissza roppant lelkiismeretes ellenzékünkre.

Így aztán csak Budapestet nyerték, amit szerintem kampány nélkül is hoztak volna.  

Gratulálok.

Ezt a választást nem a Fidesz nyerte, hanem az ellenzék veszítette el.

A bejegyzés trackback címe:

https://2x18.blog.hu/api/trackback/id/tr7213825772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása